Wij bieden diverse activiteiten aan tijdens openingstijden en ook daarbuiten.

Dinsdag:

Donderdag:

Vrijdag:

  • Inloop, gelegenheid voor een praatje, kopje koffie, spelletje doen
  • Laatste vrijdag van de maand Repair Café
  • Schilderen met Acrylverf
  • Haken,breien en naaien voor beginners en gevorderden (zie poster)

 Naaicafé

Elke donderdagmiddag van 12.45 uur tot 15.30 uur.

Wil je leren naaien? Of gewoon iets knutselen met stof? Elke donderdagmiddag kan je bij ons terecht. Deskundige vrijwilligers helpen je op weg, samen ga je creatief  aan de slag, voor jezelf of voor een ander. Gezellig, leerzaam en ontspannend! Voor beginners en gevorderden.
Naaimachines en materialen zijn aanwezig.

Terug naar boven

Repair Café 

Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, speelgoed, servies… alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie. De vaklui van het Repair Café weten bijna altijd raad.

Repair Café Driebergen wil repareren promoten als alternatief voor weggooien. Door het organiseren van repareerbijeenkomsten wil het Repair Café de sociale cohesie in de buurt versterken.

Het Repair Café vindt elke laatste vrijdag van de maand plaats bij de Inloop Driebergen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janneke Stoevelaar: J.Stoevelaar@kwintes.nl. Of bezoek de facebook pagina!

Terug naar boven

Computerondersteuning

Heb je een laptop, vaste computer of tablet of overweeg je er een aan te schaffen?

Een greep uit de mogelijkheden:

  • Leren werken op een tablet
  • Omgaan met e-mail
  • Wat kan ik met GOOGLE?
  • Foto’s bewerken op de computer
  • Facebook
  • Vragen over je mobiele telefoon

Andere technische vragen ten aanzien van computergebruik of aanschaf? Laat ze horen? Dan helpen wij u op weg!

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janneke Stoevelaar: J.Stoevelaar@Kwintes.nl

Terug naar boven

 


Samen eten

Elke dinsdag eten we gezamenlijk om 17:00 uur. Mee-eten kost €3,50 . Graag van tevoren opgeven via deinloopdriebergen@gmail.com

Terug naar boven

Taalondersteuning

De Inloop Doorn en De Inloop Driebergen werken nauw samen met Taalcoaching Heuvelrug. Het is mogelijk om bij De Inloop taalondersteuning te geven of te krijgen. Vraag naar de mogelijkheden bij Taalcoaching Heuvelrug of bij Janneke Stoevelaar, coördinator van De Inloop Doorn en De Inloop Driebergen J.Stoevelaar@kwintes.nl of 0611587327.

Bij de Inloop Doorn en Driebergen kunnen Nieuwe Nederlanders contacten opdoen met andere inwoners uit het dorp, maar ook actief meedoen met activiteiten die georganiseerd worden door vrijwilligers. Nederlands leren spreken gaat gemakkelijker als men met anderen iets kan ondernemen. Wij adviseren dan ook regelmatig  De Inloop te bezoeken, zodat Nederlands spreken op den duur vanzelf gaat.

Taalcoaching Heuvelrug is vorm van maatjesproject waar Nederlanders en anderstaligen bij elkaar komen om de taal te leren en vlot in te burgeren. In eerste instantie gaat het niet om lesgeven, maar juist om de alledaagse gesprekken. U spreekt bijvoorbeeld één keer in de week thuis af met een anderstalige of u gaat juist samen iets leuks doen. Daarnaast zijn er ook vaak vragen van anderstaligen op het gebied van leren lezen, schrijven en spreken. De taalondersteuning wordt verzorgd door vrijwilligers. Dit wordt op verschillende manieren aangeboden: individueel, in groepsverband of als taalmaatje.

Taalcoaches zijn werkzaam in alle dorpen van de Utrechtse Heuvelrug.

Kantoor van Taalcoaching Heuvelrug:

Contact: info@taalcoachingheuvelrug.nl          WebSite: https://www.taalcoachingheuvelrug.nl

Elke vrijdag 10:00-15:00 spreekuur en informatie. Vraag naar Aloys.

Terug naar boven 
Advertenties